Om LivsmedeslCoach

Att göra skillnad

LivsmedelsCoach ägs och drivs av mig, Charlotte ”Lotta” Nilsson. Jag är livsmedelsagronom i botten och har jobbat i livsmedelsbranschen i över 15 år. Först på flera olika livsmedelsföretag i produktion, försäljning samt laboratorium. Efter utbildningen till livsmedelsagronom har det blivit mer med verksamheter och bedömningar på olika sätt. Lagstiftning, utformning av lokal och uppbyggnad av egenkontroll har varit en stor del av det. Jag hade fördelen att jobba som livsmedelsinspektör vid bytet till den ”nya” lagstiftningen som gäller i hela EU, så jag kan skillnaderna innan och efter.
Mitt hjärta slår lite extra för det närproducerade och närheten till producenten. Dessutom tycker jag om att utveckla verksamheter, lösa problem och få smidiga lösningar som fungerar för just den verksamheten. Alla fungerar olika och har olika krav, men alla vill ha ett smidigt och enkelt system att jobba efter.
Jag är “bondtös” i själ och hjärta med stort djurintresse. Har både jobbat på ranch i USA och forskat på köttkvalitet i Australien. Hjälper nu gärna köttbönder vid behov och tränar hästar för praktisk användning. Har även jobbat en del som avbytare på mjölkgårdar.

lotta-225x300.jpg
 

CV

Erfarenhet och utbildning

Sveriges Lantbruksuniversitet

Livsmedelsagronom

Magisterexamen i biologi med inriktning på livsmedel, animalieproduktion och köttkunskap.
Avslutade med examensarbete med forskning på hur kortvarig stress påverkar nötköttets kvalitet, Victorian Institute of Animal Science, Melbourne, Australien.

Anticimex 

Hygientekniker

Jobbade med inspektioner, egenkontrollprogram, hållt utbildningar samt utfört skadedjursarbete i stora som små livsmedelsverksamheter samt en del skadedjurssaneringar och husbocksinspektioner för privatpersoner.

CoachCompanion

ICF Diplomerad coach

Diplomerad coach med inriktning på personlig utveckling, ledarskap och organisation.

Hultsfreds kommun

Livsmedelsinspektör

Inspektion och bedömning av samtliga livsmedelsverksamheter i kommunen.

AnalyCen (Eurofins)

Laboratorieassistent

Analyserade kemiska och mikrobiologiska toxin- och näringsanalyser på olika livsmedel.

Växa Sverige

Avbytare

Avbytare på olika mjölk- och köttgårdar i Kalmar län.
Har även jobbat mycket på ranch med köttdjur, dikor och livkalvar i North Dakota, USA.